Arvontamaailma artikkeli | Lisätty: 30.11.2022

Mielenkiintoisia nettipelejä: muistipelit ja älypelit


Mielenkiintoisia nettipelejä: muistipelit ja älypelit | Arvontamaailma
Kuva: PankeysonPhotos / Pixabay

Kenelläkään ei tarvitse olla enää tylsää edes julkisissa liikennevälineissä. Kaikilla kulkee älypuhelin taskussa, ja älypuhelimella voi pelata kaikenlaisia nettipelejä, älypelejä ja muistipelejä. Mobiilipelaaminen onkin kasvanut räjähdysmäisesti viimeisen 5 vuoden aikana, eikä pelaajat ole vain teinejä, vaan ihan kaikenikäisiä aina vaareja myöten.

Kurkistetaan tällä sivulla siihen, millaisia pelejä on tarjolla ja mitä pelaajan kannattaa ottaa huomioon peliä valitessa. Pelejä on ennätetty julkaistu jo valtavia määriä ja joka kuukausi tulee valtavasti lisää. Mobiilipelien valmistuksessa myös suomalaiset pelinvalmistajat ovat menestyneet hyvin.

Netissä pelataan paljon viihteen vuoksi

Vaikkakin älypeleihin ja muistipeleihin liittyy vahvasti myös se, että ne voivat kehittää pelaajan muistia, loogista ajattelua ja ongelmanratkaisua, netissä moni pelaa pelejä myös viihteen vuoksi. Tämä korostuu varsinkin nettipeleissä, joissa pelaaminen perustuu viihteen ja jännityksen lisäksi siihen, että peleissä voi kilpailla muiden pelaajien tulosten kesken. Pelimaailman suosikkipelit listaa erilaisia nettipelejä ja -sivustoja suomalaisille pelaajille.

Myös nettipelejä pelaamalla voi kehittää loogista ajattelua. Esimerkiksi muistipeli on hyvin strateginen peli, jossa myös älynystyrät pääsevät töihin. Käytännössä jokaista erilaista tilannetta varten on olemassa strategisesti järkevin vaihtoehto. Lisäksi muistipelin pelaajan pitää osata ottaa huomioon myös muut pelaajat, mikäli pelataan kavereiden kesken. Myös muistipeleissä ja älypeleissä on toisinaan rahapalkintoja, mutta palkinnot eivät ole tyypillisesti keskeisessä roolissa näitä pelejä pelatessa.

Muistipelit

Muisti- ja älypelien suosio on kasvanut voimakkaasti viimeisen 5 vuoden aikana. Muisti-, Sudoku- ja 2048-pelien kaltaisilla peleillä on nyt kymmeniä miljoonia pelaajia ympäri maailmaa. Tämäntyyppiset pelit ovat erityisen suosittuja myös nuorempien ihmisten keskuudessa, jotka pelaavat niitä älypuhelimilla tai tableteilla.

Tämän tyyppisissä peleissä sinun on yleensä muistettava esineitä, sanoja tai numeroita lyhyiden ajanjaksojen ajan. Haasteena on usein muistaa mahdollisimman monta esinettä lyhyessä ajassa - tämä auttaa harjoittelemaan lyhytkestoista muistia ja tekee näiden pelien pelaamisesta myös jännittävämpää. Lisäksi jotkin palapelit vaativat logiikkaa ja ongelmanratkaisutaitoja, jotka auttavat kehittämään myös strategista ajattelua. Kemi muistipeli on esimerkiksi hyvin suosittu peli tässä kategoriassa.

Älypelit

Viime vuosina on tullut yhä suositummaksi pelata pelejä, jotka ovat muutakin kuin vain viihdyttäviä. Älypelejä, kuten shakkia ja tammia, on pelattu jo vuosisatojen ajan, mutta viime vuosina ne ovat tulleet paljon helpommin lähestyttäviksi verkkopelisivustojen ja älypuhelinsovellusten ansiosta. Tämän tyyppiset pelit vaativat pelaajilta strategista ajattelua ja ongelmanratkaisutaitoja. Ne ovatkin loistava tapa kehittää kognitiivisia taitoja hauskanpidon ohella.

Monet sivustot antavat sinulle mahdollisuuden pelata shakkia muita pelaajia vastaan ympäri maailmaa. Voit myös katsella videoita huippupelaajista, lukea strategia-artikkeleita ja osallistua turnauksiin. Jotkin sivustot tarjoavat myös erilaisia pelimuotoja, kuten kahdenkeskisiä otteluita ja tiimipelejä.

Lisäksi on olemassa monia muita pelityyppejä, jotka voivat auttaa sinua kehittämään kognitiivisia taitoja. Tällaisia ovat esimerkiksi korttipelit (kuten bridge), strategiapelit (kuten riski) ja jopa pasianssi. Kaikki tämän tyyppiset pelit vaativat strategista ajattelua ja ongelmanratkaisutaitoja, ja ne voivat olla hyvä tapa pitää mielesi aktiivisena.

Riski on strateginen lautapeli, jossa pelaajat kilpailevat alueiden valloittamisesta ja hallinnasta. Pelaajien on suunniteltava siirtonsa huolellisesti, jotta he voivat päihittää vastustajansa ja saada maailman hallintaansa. Peli vaatii strategista ajattelua, ongelmanratkaisua ja neuvottelutaitoja, joten se on erinomainen tapa kehittää kognitiivisia kykyjä.

Shakkia puhelimella

Shakki on kestänyt hyvin ajan hammasta ja on edelleen suosittu peli. Tätä voi pitää jopa pienoisena ihmeenä, tuleehan vuosi vuodelta uusia ja näyttävämpiä pelejä, jotka kilpailevat ihmisten huomiosta ja ajasta. Tosiasia on kuitenkin, että shakki on ajaton klassikko, ja sitä pelaavat edelleen kymmenet miljoonat ihmiset ympäri maailmaa.

Nykyaikainen tapa pelata tätä peliä on älypuhelimella tai tabletilla, monet sovellukset tarjoavat sinulle helpon pääsyn peliin aina kun haluat. Älypuhelimiin ja tabletteihin on saatavilla myös monia muita pelejä, jotka voivat auttaa kehittämään logiikkaa ja ongelmanratkaisutaitoja, kuten Sudoku ja 2048.

Shakki ja muut strategiapelit ovat hyvä tapa harjoitella loogista ajattelua ja ongelmanratkaisutaitoja. Se voi olla hauskaa, ja samalla voit kehittää taitoja, jotka voivat auttaa elämässä laajastikin. Shakissa ja muissa strategiapeleissä sinun on mietittävä tarkkaan jokaista siirtoa ja suunniteltava etukäteen mielellään useampikin siirto. Kaiken kaikkiaan tämäntyyppisten pelien pelaaminen voi olla loistava tapa pysyä terävänä ja pitää hauskaa myös omien perheenjäsenten kanssa.

Millainen peli on bridge?

Bridge on korttipeli, jossa pelaa neljä pelaajaa, kaksi kahta vastaan. Pelin tavoitteena on ansaita pisteitä voittamalla tietyillä korttiyhdistelmillä. Bridge vaatii sekä tiimityötä että strategista ajattelua - sitä pidetään usein yhtenä monimutkaisimmista peleistä.

Peli alkaa siten, että jokaiselle pelaajalle jaetaan kolmetoista korttia tavallisesta 52 kortin pakasta. Tämän jälkeen pelaajat tekevät tarjouksen siitä, kuinka monta tikkiä he uskovat voivansa tehdä kätensä vahvuuden perusteella. Tarjousten tekemisen jälkeen alkaa peli, jossa kumpikin joukkue saa tai menettää pisteitä. Joukkue, joka saa eniten pisteitä, voittaa pelin. Bridge on suosittua myös siksi, että siinä on mukana onnea sekä taitoa, joten eritasoiset pelaajat voivat nauttia pelistä.

Voittaa TV:n katselun

Verkkopelaaminen on kulkenut pitkän matkan viimeisten 20 vuoden aikana, ja nyt tarjolla on jokaiselle jotakin, halusitpa sitten jotain kevyttä ajanvietettä, jännittäviä kasinopelejä tai etsit älyllistä haastetta. Muisti- ja aivopelit ovat suosittuja myös nuorempien keskuudessa, sillä ne auttavat kehittämään loogista ajattelua, muistia ja ongelmanratkaisutaitoja.

Myös klassiset lauta- ja korttipelit, kuten bridge, shakki ja riski, ovat edelleen suosittuja vaihtoehtoja, joiden avulla voit hioa taitojasi hauskanpidon ohella. Peleistä voi saada paljon hyvää omaa elämään ja ne aktivoivat aivoja aivan eri tavalla kuin TV:n katselu. Tärkeintä on, että löytää sellaisen pelin, josta itse pitää, näin pelissä kehittyy yleensä hyväksikin pelaajaksi.


Jaa artikkeli myös kavereille:
       

Yhteistyökumppanin mainos:

Netin parhaimmat vitsit löydät VitsienVitsit.fi
Parhaimmat kilpailut ja pelit

Pelaa Arvontamaailma sivustolla, osallistu kilpailuihin ja voit voittaa:


Muistipeli.com on Arvontamaailman kumppani:

Parhaimmat muistipelit netissä | Muistipeli.com
Arvontamaailmassa parhaimmat arvonnat

Arvontamaailma artikkelit


Opas nettiarvontojen ja voittamisen maailmaan (15.01.2024)

Top 5 Talent Games parantaa muistia (05.09.2022)

5 Mahtavaa muistipeliä aivojesi treenaamiseen (05.09.2022)

Parhaat yleistietoutta kehittävät online-pelit (20.11.2022)

Top 5 Hauskimmat nettipelit (17.10.2022)

Arvonnat ja kilpailut

Arvonnat ja kilpailut Arvontamaailmassa


Julkaisemme tänne netin parhaimpia arvontoja ja kilpailuja, joissa todella huikeita palkintoja.

Voita ikkunaremontti kotiisi | Arvontamaailma

Voita ikkunaremontti kotiisi

Lisätty: 15.01.2024 | Arvontamaailma Koti ja asuminen

Tiivi | Internetsivu
Arvonta päättyy: 30.06.2024
Lisätietoa: Palkinto sisältää tuotteita ja palveluita, kuten asennus, kierrätys ja kuljetus, kuitenkin enintään 10 000 euroa.

Voita Santa Maria Pops -tuotepalkintoja | Arvontamaailma

Voita Santa Maria Pops -tuotepalkintoja

Lisätty: 15.05.2024 | Arvontamaailma Tuotepalkinnot

Santa Maria | Internetsivu
Arvonta päättyy: 31.07.2024
Lisätietoa: Voit testata arpaonnea kerran kampanjan aikana pelkällä sähköpostiosoitteella. Arvonnassa voit voittaa Santa Maria Pops -tuotepalkintoja.

Voita vuoden polttopuut kotiin toimitettuna | Arvontamaailma

Voita vuoden polttopuut kotiin toimitettuna

Lisätty: 12.01.2024 | Arvontamaailma Koti ja asuminen

KSHS | Internetsivu
Arvonta päättyy: 06.12.2024
Lisätietoa: Voita kuusi mottia polttopuita kotiin toimitettuna.


Lisää arvontoja:Voita 3 kuukauden Fazer Aito -kaurajuomat (Fazer)

Voita matkailuauto viikoksi tai vuoden huollot matkailuajoneuvollesi (ProCaravan)

Voita Iphone 13 -puhelin (toleadoo GmbH)

Voita hirsisauna valmiina pihaasi (Metsätervas)

Voita KitKat patukoita, tuotteita ja Marshall-kaiutin (Nestlé)

Voita 200 euron Ticketmaster -lahjakortti (Santa Maria)

Arvontamaailma myös sosiaalisessa mediassa

Kerro Arvontamaailmasta myös kavereille

       


Arvontamaailma löytyy myös somesta

Facebookissa: facebook.com/arvontamaailma

Twitterissa: twitter.com/arvontamaailma

Instagramissa: instagram.com/arvontamaailma

Yhteydenotto & tiedustelut:

[ Tietosuojakäytäntö | Evästeet ]

Copyright 2024 © Arvontamaailma | Mediabaari


Tutustu peleihin Muistipeli.com sivustolla:

Vitsien Vitsit! muistipeli | TornioHaparanda muistipeli | Suosituimmat koirarodut muistipeli | Stuntman.fi muistipeli | Pyhäjärvi muistipeli | Pohti SkiTeam muistipeli | Pii Poo LEGO-maailma muistipeli | Muistikauppa.fi muistipeli | KorhoneCom muistipeli | Kemi muistipeli | Halva makeiset muistipeli

SIVUSTON TUKIJAT:

Älyttömän hyvää ajanvietettä | ÄlypelitHave a Finnish Sisu with you todayLiekkipieru.fi - Liekitettyä pieruhuumoria!Medialehti on netissä selattava näköislehtiNetin huonoimmat ja paskat vitsitNetin parhaimmat pelitNetin parhaimmat vitsit - Vitsien VitsitNinja Mummo the Game | Flappy  NinjaParhaimmat tarjoukset verkkokaupoissa | AlennusTutkaPelaa ilmaiseksi ja voitaPelaa taitopelejäTimanttisen hyvät kilpailutTule Pelimiehen mukaan ja voita palkintojaVoita palkintoja

Käytämme evästeitä palvellaksemme sinua paremmin


Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen sekä tilastoimiseen. Käyttämällä verkkopalvelua hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoa evästeistä